Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бой за „Нутела“: Течен шоколад на промоция доведе Франция до лудост

[post-views]
Бой за „Нутела“: Течен шоколад на промоция доведе Франция до лудост

nutelaОгромно намаление на буркани течен шоколад във верига супермаркети предизвика масова лудост във Франция. Хиляди клиенти участваха в борбата за промоционалната стока. Местни медии определиха случилото се като „бунт“.
„Хората просто нахлуха. Блъскаха се и чупеха предмети.“, „Биеха се като животни. Издърпаха косата на една жена, а друга беше ранена.“ Така изглеждаше войната за шоколад във Франция през погледа на очевидци, служители в магазините и очевидци на сблъсъците, на места дори се е наложила полицейска намеса.
В четвъртък една от най-големите френски вериги супермаркети обяви 70-процентно намаление на големите буркани течен шоколад „Нутела“. Още от сутринта дълги опашки се извиха пред магазините на „Интермарше“ в цялата страна. По-късно те прераснаха в сблъсъци и на места дори се наложи полицията да тушира напрежението.
Масовата истерия във Франция предизвика бурни реакции в социалните мрежи, където можеха да се видят коментари „Нутела е новият биткойн“ и „Някой да каже на французите, че няма да умрат, ако не ядат течен шоколад“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани