Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп в Давос: „Америка на първо място“ не означава „Америка сама“

[post-views]
Тръмп заведе дело срещу Си Ен Ен за клевета и иска обезщетение за над 470 милиона долара

Donald TrumpАмериканският президент Доналд Тръмп произнесе една от заключителните речи на Световния икономически форум в Давос. От трибуната той препотвърди позицията си „Америка на първо място“ пред политическите и бизнес лидери. Тръмп уточни, че това не означава „Америка сама“, тъй като икономическият растеж на САЩ означава растеж и на света.
Американският президент Доналд Тръмп за пръв път присъства на форума в Давос в качеството си на държавен глава. Той отправи остри критики срещу хищническите търговски практики и заяви, че страната му няма да прави непочтен бизнес.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Не можем да имаме свободна и отворена търговия, ако някои страни експлоатират системата за сметка на другите. Ние подкрепяме свободната търговия, но тя трябва да бъде справедлива и реципрочна, защото в крайна сметка нелоялната търговия вреди на всички нас. САЩ вече няма да си затварят очите за нечестни икономически практики.“

Тръмп заяви, че негов приоритет е да защитава интересите на американския народ и подчерта, че страната му винаги е готова за бизнес.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

 „Вярвам в Америка. Като президент на САЩ, винаги ще поставям Америка на първо място. Точно както лидерите на другите държави поставят собствените си страни на първо място. Но „Америка на първо място“ не означава „Америка сама“. Когато САЩ растат, расте и светът. Американският просперитет създаде безброй работни места по целия свят. Стремежът на САЩ към високи постижения, творчество и иновации доведе до важни открития, които помагат на всички хора да живеят в здраве и просперитет.“

Доналд Тръмп допълни, че страната му е готова да предоговаря двустранни и многостранни търговски споразумения, включително Транс-тихоокеанското партньорство и НАФТА.
Американският президент поиска от колегите си повече инвестиции в отбрана и да покрият финансовите си ангажименти. Той призова за максимален международен натиск върху Северна Корея и Иран да се откажат от ядрените оръжия. По въпроса за миграцията Тръмп заяви, че е време американската система да се промени и вместо на семейните връзки да бъде основана на заслугите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани