Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Каракачанов: Обществото отхвърля „социалния пол“

[post-views]
Красимир Каракачанов: Няма конкретна заплаха за България

karakachanovОчевидно е, че обществото в огромната си част категорично отхвърля термини като „социален пол“ и политики като „джендър обучение“ и т.н. Това заявява в позиция до медиите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 
„Още по-малко (обществото – б. р.) е склонно такива да бъдат допуснати в детските градини, училищата и университетите. От публичния дебат става напълно ясно, че българите не одобряват гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат поставени в тяхната цялост”, се посочва в обръщението.
„Въпросите, които вълнуват българското общество и които предлагам да бъдат поставени за гласуване от един национален референдум, са следните: 1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, социален пол и джендър идентичност в българското законодателство? 2. Съгласни ли сте да се въведе джендър обучение в българската образователна система? 3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България? 
Призовавам председателите на всички парламентарно представени партии в удобно за тях време да започнем консултации и да откликнем държавнически на гласа на народа”, изтъква в позицията си Красимир Каракачанов. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани