Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изправиха пред съда единствения оцелял терорист от атентатите в Париж

[post-views]
Изправиха пред съда единствения оцелял терорист от атентатите в Париж

TERORISTЕдинственият оцелял терорист и сочен за главен организатор на нападението в Париж през 2015 г. – Салах Абдеслам, отказа да отговаря на съдийски въпроси, съобщиха белгийските медии. След неколкократно отлагане, делото срещу екстремиста започна днес в Брюксел, а заседанията ще продължат до края на седмицата.
Още през нощта подсъдимият беше изведен от затвора край Париж, където е задържан за постоянно, и откаран до белгийската столица с полицейски конвой. До приключване на заседанията мерките за сигурност в Брюксел ще останат засилени, поради опасността от терористичен атентат, свързан с делото. Салах Абдеслам е обвиняем за стрелба срещу белгийски полицаи през 2016 г., броени дни преди да бъде заловен и предаден на френските власти.
Той отказа да се изправи при влизането на съдията, както и да отговаря на зададените му въпроси. Съдът прие показанията на подсъдимия да бъдат представени от защитата му. Позицията на Абдеслам е, че мълчанието му от момента на задържането му досега не го прави престъпник и е в негова защита. Според подсъдимия, цитирам, т.нар. правосъдие, пред което е изправен не е безпристрастно, а наказва мюсюлманите преднамерено, по най-жестокия начин.
Терористът настоя делото да се разглежда по „достоверни и неопровержими доказателства“, а не по изявления и с цел да удовлетвори общественото мнение.

 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани