Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Плащаме глоби на КАТ без такса

[post-views]
Плащаме глоби на КАТ без такса

katСпираме да плащаме такси на банките за издаване на лични документи и глоби в КАТ. 402 ПОС терминала вече са монтирани в областните дирекции на МВР в страната и поделенията на КАТ. Всички 9 РПУ-та в столицата са оборудвани с устройствата за директен превод чрез дебитни и кредитни карти. Още 9 има в приемната за граждани на КАТ в „Дървеница” и в дирекция „Миграция” на бул. „Мария Луиза”, казаха за „24 часа” от МВР.
Хората могат да плащат услуги, глоби и справки чрез терминали и в по-големите градове. С новата система се спестяват минимум по 2 лв. банкова такса за издаване или смяна на шофьорска книжка, лична карта или международен паспорт. Такава е най-ниската такса на една от банките за тези услуги.
30 ст. събират банковите клонове за превода от таксата от 1 лв. за смяна на шофьорски талон и 60 ст. за годишен технически преглед.
С 2 лв. повече ни излиза, ако трябва да платим санкция до 50 лв. за нарушаване на правилата за движение. Шофьорите, които са хванати да карат без гражданска отговорност, дължат на банката 16 лв. при превода на глобата от 400 лв., предвидена в закона. Чужденците, които искат и получават удостоверения за временно или постоянно пребиваване у нас, също могат да избират дали да внесат парите за услугата по банков път, или чрез ПОС терминал.
Въвеждането на ПОС устройствата в структурата на МВР започна през май и се очаква до края на годината да бъдат оборудвани всички от подразделенията му.
Преводите за хората са безплатни, защото разходите се поемат от държавата. Според споразумението с банките Министерството на финансите им плаща по 66 ст. за трансакция и по 30 лв. на месец за ползване на ПОС терминално устройство.

Най-ново

Единична публикация

Избрани