Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На бляскава церемония в Лондон раздадоха филмовите награди БАФТА

[post-views]
На бляскава церемония в Лондон раздадоха филмовите награди БАФТА

bafta-2017По-малко от две седмици преди най-бляскавото събитие в Холивуд –  нощта на „Оскар“-ите, световният кино-елит се събра в Лондон, където бяха раздадени наградите БАФТА. Церемонията на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство беше с дрескод „черно“, каквато е тенденцията за сезона, в знак на протест срещу сексуалното насилие над жените.
Големият победител на тазгодишните награди БАФТА е лентата „Три билборда извън града“, която събра 5 статуетки, включително и за най-добър филм и най-добър оригинален сценарий. За главната си роля в продукцията Франсис Макдорманд получи приз за най-добра актриса.

Франсис Макдорманд – актриса:

„Както каза Мартин, имам малък проблем със спазването на етикета. Но искам да знаете, че подкрепям напълно моите сестри, които тази вечер носят черно.
Когато бях млада актриса в театралната школа ми казаха, че не притежавам вроден талант и че трябва да работя здраво. Е, направих го.“

Филмът, чийто режисьор и сценарист е британецът Мартин Макдона, разказва историята на майка, която търси справедливост за убийството на дъщеря си. В категорията за режисура Макдона отстъпи пред Гийермо дел Торо, който беше отличен за драмата „Формата на водата“.
Гари Олдман получи наградата за най-добър актьор за превъплъщението си в британския премиер Уинстън Чърчил във филма „Най-мрачният час“.
В знак на съпричастност към кампанията за правата на жените, херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън беше украсила роклята си с черна панделка.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани