Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Няма вечни врагове: Сили на Асад влизат в провинция Африн

[post-views]
Атентатор самоубиец уби съоснователя на сирийска групировка, свързана с "Ал Кайда"

SIRIAНово разместване на воюващите страни в Северна Сирия. Сирийската държавна телевизия, цитирана от агенция „Ройтерс“ потвърди, че сирийските правителствени сили ще влязат в контролираната от кюрдите провинция Африн, в която Турция провежда военна операция.
Гражданската война в Сирия отбеляза нов обрат, след като стана ясно, че командването на кюрдските Отряди за народна защита е поискало помощ от правителствените сили в Дамаск, срещу военната операция на Турция „Маслинена клонка“ в провинция Африн. В началото на деня сирийската държавна телевизия обяви, че части от правителствената армия ще пристигнат в района до часове, но кюрдки източник, цитиран пак от агенция Ройтерс, твърди, че разгръщането най-вероятно ще се забави заради външен натиск.
Междувременно Турция реагира на новината. Анкара заяви, че приветства решението на Дамаск, ако то е срещу сирийските кюрди, в противен случай присъствието на редовна сирийска войска няма да спре започнала преди месец офанзива.
Последните събития допълнително ще усложнят и без това заплетена мрежа от съюзи и съперници в Северна Сирия,  където  се преплитат интересите кюрдите, сирийското правителство, Турция, САЩ, Русия и Иран, коментира агенция Ройтерс.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани