Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американската асоциация на учителите: „Не искаме да ни въоръжавате“

[post-views]
Американската асоциация на учителите: „Не искаме да ни въоръжавате“

TRUMPАмериканската асоциация на учителите се обяви против идеята, преподавателите в САЩ да бъдат въоръжавани, като част от мерките срещу зачестилите масови стрелби в американската училища. Идеята дойде от президента Доналд Тръмп, който преди дни се срещна с оцелели при стрелбата в гимназия “Марджъри Стоунман Дъглас“, при която загинаха 17 души.
След последния трагичен инцидент американското общество остана разделено за това, как да се реши наболелият от години проблем. Повечето преподаватели застават зад идеята училищата да се превърнат в зони без оръжия. Национална асоциацията на стрелците, която има силно лоби в Конгреса, както и президентът на САЩ Доналд Тръмп, смятат че решението е именно във въоръжаването на преподавателите, които да минат през специален курс за използването на огнестрелни оръжия.

Беки Прингъл –  вицепрезидент на Националната асоциация на учителите в САЩ:

„Въоръжаването на учителите не е добра идея. Не мога да си представя отговорността да носиш оръжие. Подобна идея на мен ми звучи, като да превърнем училищата в затвор, където преподавателите ще са пазачите, а децата затворниците.“

Стрелбата в гимназията “Марджъри Стоунман Дъглас“ е шестия инцидент в САЩ от началото на годината. Междувременно стана ясно, че в района на училището, където се разигра трагедията на 14 февруари е имало въоръжен полицай, който обаче не предприел нищо, за да спре нападателя.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани