Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сблъсъци между антифашисти и полиция в Торино

[post-views]
Сблъсъци между антифашисти и полиция в Торино

Sblasatsi-mezhdu-antifashisti-i-politsiya-v-Italiya-620x349Тежки сблъсъци между антифашисти и полицията избухнаха в италианския град Торино, след като членове на крайонолевите партии се опитаха да щурмуват митинг на крайнодясната „Каса Поунд“. Това е поредната проява на насилие в навечерието на парламентарните избори в началото на месец март.
Полицията беше принудена да използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне антифашистките демонстранти, които се опитаха да пробият кордона около хотела, в който се е провеждала срещата на кройнодясната партия „Каса Поунд.“
Властите съобщават за трима леко пострадали полицаи и една дузина арестувани, но броят им не беше посочен.
От няколко години в Италия се забелязва възход на крайнодесния национализъм, което предизвика широк дебат в общество, за това как страната да се справи с този феномен взимайки се под внимание фашисткото минало на страната.
Според някои социологически проучвания изборите на 4 март могат да бъдат спечели от дясноцентриска коалиция, в която освен традиционното дясно, могат да влязат антиимигрантиски и националистически партии.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани