Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

400 килограма кокаин в руско посолство – наркотикът е открит по сигнал на дипломати в Аржентина

[post-views]
Белгия е конфискувала рекордните 116 тона кокаин за 2023 г. на пристанището на Антверпен

kokainБлизо 400 килограма кокаин, оценени на 50 милиона евро, бяха открити в руското посолство в Буенос Айрес. Сигнал от дипломати дава повод за започването на съвместно руско-американско разследване. При секретната операция, продължила повече от година, бяха арестувани общо петима души – двама в Аржентина и трима в Русия, а полицията издирва и шести заподозрян.
През декември 2016 г. руският посланик в Аржентина е уведомил местните власти, че в принадлежаща на дипломатическата мисия сграда са открити куфари пълни с кокаин. Полицията заменила съдържанието на пакетите с брашно и поставила проследяващи устройства на пратката. Тя била представена от трафикантите като част от дипломатическия багаж на руски дипломат, пътуващ за Москва и така избегнала митническа проверка.
Според полицията наркосхемата е планирана от счетоводител в руското посолство и аржентински полицай. Чрез подслушване на телефонните им разговори службите са установили, че кокаинът е предназначен за пазарите в Русия и Европа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани