Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Общините със свои приходи

[post-views]
Общините със свои приходи

SHUMEN ZIMA 4Децентрализацията на общините няма алтернатива, това е европейският модел, който движи прогреса, заяви президентът Румен Радев на тържествената сесия на 31-вото общо събрание на Националното сдружение на общините.
Той ги призова да подготвят механизми и критерии за децентрализация, както и точни механизми за обществени поръчки. ”Не трябва да има никакви ”гейтове”, никакви корупционни схеми, защото те ще ни върнат обратно в изходно положение”, призова Радев кметовете. Финансовата децентрализация означава местните власти да имат право на свои приходи от данъци. 
”Опазването на околната среда и подобряването на качеството на въздуха трябва да са обща кауза на всички общини”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя изрази увереност, че въпреки новото райониране общините ще продължат да работят заедно в общите си проекти. “През тази година са увеличени средствата за образование. Над 400 училища и детски градини ще бъдат обновени със средства от европейските програми”, посочи кметът на Велико Търново и председател на управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов. Делегираните дейности на местните власти ще бъдат увеличени с 15%. Ще бъдат разработени и нови примерни модели за такса битови отпадъци на база количество.

Най-ново

Единична публикация

Избрани