Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боряна Заборина от НСО спечели първия „Осмомартенски турнир по стрелба с пистолет за служители и военнослужещи от сектор Сигурност“, който се проведе в академията на МВР

[post-views]
Боряна Заборина от НСО спечели първия „Осмомартенски турнир по стрелба с пистолет за служители и военнослужещи от сектор Сигурност“, който се проведе в академията на МВР

Боряна Заборина от НСО спечели първия „Осмомартенски турнир по стрелба с пистолет за служители и военнослужещи от сектор Сигурност“, който се проведе в академията на МВР. Отборната титла завоюва съставът на НСО.
В навечерието на Международния ден на жената в Академията на МВР за първи път се проведе „Осмомартенски турнир по стрелба с пистолет за служители и военнослужещи от сектор Сигурност“за жени. Спортното мероприятие обедини военнослужещите от МО и служителите от Министерството на Правосъдието, МВР, НСО, ДАНС, Бюрото по защита при Главния прокурор и Главна Дирекция „Охрана“. МО беше представено от 7 отбора и три състезателки, които участваха индивидуално.
И така 19-те отбора трябваше да изпълнят по две упражнения по динамична стрелба, като представянето им завишеше, както от точния мерник, така и от бързината за боравене с оръжието – в случая пистолет „Макаров“.
В индивидуалната надпревара най – добре се представи Боряна Заборина от НСО, която спечели първия „Осмомартенски турнир по стрелба с пистолет за служители и военнослужещи от сектор Сигурност“. Тя постигна резултат от 231, 3 точки. Втора с 180,5 точки остана Катя Василева от ОДМВР – Враца, а трета се нареди Дияна Василева от СДВР със 162,3 точки. Призовата шестица допълниха Спаска Павлова от Специални сили – Пловдив, Донка Георгиева от АМВР и Живка Иванова от ОДМВР – Пловдив.
В отборната надпревара шампион стана тимът на НСО със сбор от 326,4 точки, следван от АМВР – 2 с 323,9 точки. На трето място остана първият отбор на Специалните сили Пловдив с 291,9 точки. Шестицата допълнихаотборите на ОДМВР – Враца, първия отбор на СДВР и втория тим на Специалните сили от Пловдив.

Най-ново

Единична публикация

Избрани