Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кралят празнува в Париж

[post-views]
Кралят празнува в Париж

Real-Madrid-vs-PSGКралят на Европа „Реал“ – Мадрид, отпразнува своята годишнина, след като се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига след втора победа срещу „Пари Сен Жермен“ – този път с 2:1 на „Парк дьо Пренс“ в Париж. Така „белите” продължават напред с общ резултат 5:2. След нулево първо полувреме Кристиано Роналдо откри резултата в 51-вата минута, а червен картон на Марко Верати (66) обезсърчи още повече момчетата на Унай Емери. В 71-вата Единсон Кавани изравни, но след това Каземиро донесе победата с попадение в 80-ата минута.
Иначе действащият клубен шампион на света „Реал” – Мадрид, стана на 116 години. На 6 март през далечната 1902 г. братята Педрос и Хулиан Паласиос са основали клуба, който днес е символ на величие. 
„Лос бланкос” имат 33 титли на Испания, носители са на 19 Купи на Испания и рекордните 12 титли на Шампионската лига и КЕШ. „Кралете” са вдигали 10 пъти Суперкупата на Испания и един път Купата на Лигата. Два пъти са печелили Купата на УЕФА и четири пъти Суперкупата на УЕФА. На три пъти „Реал” – Мадрид, е триумфирал и с Междуконтиненталната купа и още толкова пъти е ставал световен клубен шампион.
„Реал” – Мадрид, е един от първите членове на ФИФА и на организацията Г-14.

Най-ново

Единична публикация

Избрани