Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стоичков и Пулеви за празника в Чикаго

[post-views]
Стоичков и Пулеви за празника в Чикаго

sport1Три от звездите на българския спорт в последните години зарадваха огромната родна общност в Чикаго. Това бяха братя Пулеви и носителят на „Златната топка” Христо Стоичков.
Иначе соченият за бъдеща хокейна звезда отвъд океана – Иван Хараланов, и брат му Милчо издигнаха българското знаме в Чикаго на 3 март заедно с именитите спортисти. Българската общност в САЩ отбеляза 140-ата годишнина от Освобождението на България със серия от събития. Важна роля в тях имаха родните боксьори и Камата.
Няколко часа по-рано по-малкият от братя Пулеви постигна осмата си поредна победа на професионалния ринг, нокаутирайки Скот Фютрел още преди края на първия рунд на двубоя в Чикаго.
А визитата на боксьорите ни не остана незабелязана и за американците. Безспорно най-големите посланици на българския бокс в момента са братята Кубрат и Тервел Пулеви. Двамата професионалисти жънат успехи на ринга, а изявите им се следят навсякъде по света от българските общности. Това се доказа и в мача на по-малкия брат Тервел в Чикаго. Там за подкрепа беше и Кобрата, а залата беше претъпкана с родни фенове от най-голямата българска диаспора отвъд Океана. А промоутърът на мача Боби Хиц сравни появата на двамата с легендарната група „Бийтълс”. 
„Като разбраха, че Тервел ще се бие тук, а Кубрат ще бъде в залата, българите изкупиха билетите само за няколко часа. Все едно „Бийтълс” идваха на концерт в Чикаго”, сподели Хиц пред медиите. 
 Фото Иван Хараланов, интернет

Най-ново

Единична публикация

Избрани