Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хиршер отново със Световната купа

[post-views]
Хиршер отново със Световната купа

sport3Марсел Хиршер спечели за рекорден седми пореден път в кариерата си Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Австриецът триумфира в слалома в Кранска гора (Словения) и е недостижим на върха в генералното класиране. Той има 289 точки пред втория Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който обаче не може да го измести от първото място, тъй като не участва в скоростните дисциплини. По програма до края на сезона има само по един старт в слалома и в гигантския слалом.
29-годишният Хиршер спечели и малкия кристален глобус в слалома и така вече има 17 трофея в кариерата си – 7 Световни купи, 5 малки глобуса в гигантския слалом и 5 в слалома. Австриецът водеше след първия манш и с добро второ спускане спечели състезанието с общо време от 1:49.22 мин. Втори на 1.22 сек остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети на 1.61 сек завърши Рамон Ценхойзерн (Швейцария). За Хиршер това беше 12-а победа за сезона и 57-а в кариерата му. Той води във вечната ранглиста по спечелени Световни купи със 7 трофея, а втори е Марк Жирардели с 5.
Българинът Камен Златков не успя да завърши първия манш в този старт, а Алберт Попов не стартира в слалома. Олимпийският шампион в дисциплината от Пьонгчанг 2018 Андре Мирер (Швеция) остана 24-ти с изоставане от 3.75 сек. До края на сезона има шест старта – два спускане, два супергигантски слалома, един слалом и един гигантски слалом. В генералното класиране за Световната купа след 31 от 37 състезания Хиршер е начело с 1494 точки, следван от Кристоферсен с 1205 точки и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 716 точки. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани