Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Башар Асад посети войските в Източна Гута – хиляди цивилни продължават да напускат региона

[post-views]
Башар Асад посети ОАЕ в първа визита в арабска страна след началото на гражданската война в Сирия

bashar_asadСирийският президент Башар Асад посети Източна Гута. В неделя той инспектира правителствените сили в региона, които през последната седмица засилиха позициите си в доскорошния бунтовнически анклав.
Сирийският президент Башар Асад поздрави правителствените сили и припомни, че те са участници в единната война на света срещу терористите. Асад благодари на войската за спасяването на Дамаск и допълни, че ако има възможност, би предпочел да стабилизира ситуацията без повече кръвопролития.
След продължила близо месец офанзива подкрепяните от Москва правителствени сили успяха да овладеят по-голямата част от региона на Източна Гута, останала последното убежище на бунтовниците в покрайнините на Дамаск.
Междувременно основната бунтовническа група в района обяви, че преговаря с ООН за примирие, хуманитарна помощ и евакуация на ранените. Над 25 хиляди цивилни са напуснали Източна Гута само през последната седмица, основно през осигурения от сирийската армия коридор в близкия град Хамория. Това съобщи наблюдателят на организацията в Сирия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани