Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерът на Северна Корея готов да прекрати ядрената си програма

[post-views]
Лидерите на двете Кореи размениха приятелски писма

Korea_S&NЛидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е готов да се откаже от ядрената си програма и се ангажирал да работи за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от оръжия за масово унищожаване. Това заяви южнокорейският външен министър Кан Кьон ха, цитиран от световните агенции.
Само преди няколко месеца лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун беше категоричен, че нищо не може да го спре от това да вкара страната си в клуба на ядрените сили.
След зимната олимпиадата в южнокорейското градче Пьонгчан, Пхенян, не само смекчи тона, но изрази готовност да се върне на масата за преговори със САЩ.
Вашингтон постави като условие именно замразяване на севернокорейската ядрената програма.
И според думите на южнокорейския външен министър  Кан Кьон ха, севернокорейския лидер е дал личната си дума, че е готов на компромис.
В същото време все по-често се спряга от западните медии, че една бъдеще среща между лидерите на САЩ и Северна Корея може да се проведе в Швеция.
Дали лидерите на двете страни все пак ще се срещнат и къде, все още не е ясно, защото режимът в Пхенян все още се въздържат от официална позиция по въпроса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани