Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Mило Джуканович спечели президентските избори в Черна гора

[post-views]
Mило Джуканович спечели президентските избори в Черна гора

Image_5995245_126Мило Джуканович, който от близо 30 години доминира на политическата сцена в Черна гора, спечели президентските избори още на първи тур, съобщиха местните медии. Той събра над 54% от гласовете на избирателите, посочиха от Държавната избирателна комисия в Подгорица, при преброени близо 100% от бюлетините.
С един президентски и шест премиерски мандата зад гърба си, проевропейският лидер на управляващата в Подгорица Демократична партия на социалистите Мило Джуканович отново спечели доверието на избирателите.
Втори остана кандидатът на опозицията Младен Боянич, който получи малко над 33% от гласовете, а третата позиция е за единствената жена в надпреварата – Драгиня Вуксанович. Избирателната активност достигна близо 64%, съобщиха от Държавната избирателна комисия.
Победителят коментира изборния резултат като явно доказателство, че Черна гора се развива по пътя на европейските ценности и стандарти. Джуканович заяви, че очаква подобна категорична победа и на предстоящия парламентарен вот, която да препотвърди европейското бъдеще на страната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани