Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Софийска класика за финала

[post-views]
Софийска класика за финала

ТEMO_8788имът на „Левски“ спаси сезона и е финалист за Купата на България през този сезон. „Сините” отстраниха ЦСКА – София, в изключително драматичен спектакъл пред близо 20 000 зрители на стадион „Васил Левски”. Двата тима завършиха 2:2, а 26-кратните шампиони на страната празнуват след успех с общ резултат 4:2. Жорди Гомес (7) и Сержиу Буш (65) вкараха за Левски, а Хеан Бланко (57) и Роланд Алберг (82) бяха точни за „червените” след грешки на Божидар Митрев. Играчите на Делио Роси играха с човек по-малко от 27-ата минута, след като Кали Тиам беше изгонен за брутален фаул срещу Фернандо Каранга. Бразилецът напусна терена със сълзи на очи, като едвам стъпваше на десния крак. При резултат 1:1 пък попадение на Рафаел Енрике беше отменено в 61-вата минута заради много спорна засада. Така „червените“ от Борисовата градина ще останат без трофей през този сезон. Стамен Белчев обаче свърши много добра работа с оглед разликата във възможностите на неговите футболисти спрямо тези на „Лудогорец“ и очевидно на „Левски“. За ЦСКА – София, определено ще бъде положително участието в турнирите на УЕФА, а с евентуалната треньорска рокада и напускането на Каранга със сигурност ще трябва да се прави нов тим. Говори се, че от „Армията“ си тръгват също опитните Бодуров и Манолев.
В другия полуфинал отборът на „Славия” получи солидно съдийско рамо от Станислав Ставров и се класира за решителния мач за първи път от 2011 г. „Белите” детронираха „Ботев” (Пловдив) след победа с 1:0 в полуфинал реванш на стадион „Васил Левски”. Актуалният носител на трофея беше спечелил първия сблъсък в Коматево с 2:1, като този гол на чужд терен се оказа „златен” за столичани. Единственото попадение беше дело на Ивайло Димитров, който отбеляза от дузпа в 66-ата минута. „Канарчетата” обаче напускат турнира бесни, тъй като реферът Станислав Ставров подмина чиста дузпа в наказателното поле на домакините в 86-ата минута. Десет минути по-рано пък чисто попадение на Стивън Петков беше отменено заради засада, но след направените графики от телевизията, която предава мача, стана ясно, че такава няма.
Така финалът през май ще бъде „Славия“–„Левски“ и ще се играе на 9 май. Преди това обаче БФС трябва да разгледа искането на „Ботев“ за преиграване на мача с „белите“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани