Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Признание за Цецо Соколов в Шампионската лига

[post-views]
Цецо Соколов преминава в Динамо (Москва)

Българският национал Цветан Соколов бе избран за най-добър диагонал в Шампионската лига за сезона. Цецо бе най-резултатен с 29 точки за „Кучине Лубе Чивитанова“, но италианският отбор загуби финала от домакина „Зенит“ Казан с 2:3 (27:29, 25:18, 25:23, 23:25, 15:17). Така руският тим спечели трофея за четвърта поредна година и за общо шести път в историята си. Вилфредо Леон бе най-добър във финала с 33 точки, а Максим Михайлов, който беше определен за най-полезен играч за сезона (MVP), допринесе с 24 точки в мача за титлата.
Отбор на сезона в Шампиноската лига по волейбол за мъже:
Максим Михайлов („Зенит“) – най-полезен играч (MVP), Александър Бутко („Зенит“), Цветан Соколов („Кучине Лубе Чивитанова“), Османи Хуанторена („Кучине Лубе Чивитанова“), Вилфредо Леон („Зенит“), Драган Станкович („Кучине Лубе Чивитанова“), Марко Подрашчанин („Перуджа“) и Женя Гребенников („Кучине Лубе Чивитанова“) – либеро.
Въпреки невероятната си игра не само в този мач Соколов ще пропусне срещите в следващата половин година, научи БА. Официално Соколов ще се подложи на операция на сухожилие на лявото коляно, но нашата медия разбра, че лекарите настояват волейболисът да не прави повече компромиси и да се излекува напълно. През последните месеци диагоналът почти не е тренирал, а е играл само официални мачове. Здравословните проблеми обаче са натежали и от тази саможертва на Соколов определено пострада националния тим на България. Соколов пропуска летните мачове от Лигата на нациите, както и мачовете от световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия.
Преди два дни пък стана ясно, че той ще играе още три сезона за италианския гранд Кучине Лубе. Диагоналът на националния отбор на България е продължил договора си с вицешампионите на Италия преди финалите на Шампионската лига.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани