Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хамилтън с титла на пистата в Барселона

[post-views]
Хамилтън с титла на пистата в Барселона


img_20180513_0001Пилотът на „Мерцедес“ Люис Хамилтън спечели надпреварата за Гран При на Испания във Формула 1 и увеличи преднината си в класирането при пилотите на 17 точки пред втория Себастиан Фетел от „Ферари“. Люис наложи тотална доминация от старта до финала и остави конкурентите си да се борят за местата зад гърба му.
Грешна стратегия на Скудерията прати четирикратния световен шампион два пъти в бокса за разлика от конкурентите му от „Мерцедес“ и „Ред Бул“, които останаха с по една смяна на гуми. Това свали Фетел от подиума в Барселона и го остави на четвъртото място. Пред Себ втори се класира другият пилот на шампионите от „Мерцедес“ Валтери Ботас, а трети е Макс Верстапен от „Ред Бул“. Даниел Рикардо от „Ред Бул“ не успя да влезе в битката за челните позиции и така остана едва пети. Шести се нареди пилотът на „Хаас“ Кевин Магнусен, който отново се представи на много високо ниво.
Седмо място зае пилотът на „Торо Росо“ Карлос Сайнц пред родна публика. Неговият съотборник Фернандо Алонсо не успя да зарадва испанските фенове по трибуните с осмото си място за тима на „Макларън“. Последните точки в топ десет спечелиха деветият Серхио Перес от „Форс Индия“ и десетият Шарл Леклер за отбора на „Заубер“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани