Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За шест формирования предстои сертификация

[post-views]
За шест формирования предстои сертификация

 

IMG_7802Продължават дейностите по провеждането на подготовка за сертифициране през 2021 г., 2022 г., 2023 г. и 2024 година  на шест формирования по Цели за способности Е 1501 N – „Сили за развръщане с нарастваща степен на готовност”, заяви полковник Сотиров. В тази насока се работи за реализация на утвърдения план за подготовка на декларираните формирования по цели на способностите. По думите на командира, подготовката на личния състав ще се води по програми, отговарящи на изискванията за експлоатация на новопридобиваните от Българската армия въоръжение, техника и материални средства към тях. Паралелно с това ще се поддържат и способностите по съхранение на другите налични материални средства, до тяхното изчерпване.
Като цяло главните усилия на личния състав на бригадата са насочени към нейните основни дейности по логистичното осигуряване на войските и силите в мирно време, както и  при провеждане на военни операции по отбраната на страната и при провеждане на операции от силите на НАТО по чл. 5 от Вашингтонския договор, както и изпълнение на поетите ангажименти като страна домакин.

 

Нужна е визия за обновление на автопарка

Необходимо е да се помисли сериозно за разработване на визия за поетапно подновяване на автомобилния парк и разработване на програми за придобиване на нова модерна техника, сподели командирът на бригада „Логистика”. Той посочи, че новата техника се използва интензивно в учебния процес и при окомплектоване на военни контингенти и формирования за участие в международни мисии, тъй като щатните разписания изискват такива машини и агрегати.
Същевременно обаче около 95 на сто от автомобилната техника в бригадата е въведена в експлоатация преди повече от 30 години. „Нейното поддържане в техническа изправност е крайно затруднено. Липсват резервни части, а за по-старите марки техника няма производство”, изтъкна полковник Сотиров.
IMG_7738

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани