Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ликвидират поделението в Лозарево

[post-views]
Ликвидират поделението  в Лозарево

1jПрез тази година, в срок до 1 юли, ще бъде ликвидирано военно формирование 36720 – Лозарево, каза полковник Сотиров. Положени са необходимите усилия за бъдещата служба на военнослужещите и за обещетение на останалия личен състав, съгласно законовите изисквания, посочи той.
Командването на бригадата стриктно спазва принципа – закриване на военните формирования, след изчерпване на съхраняваните материални ресурси, категоричен е командирът. Той изтъкна, че отговор на предизвикателствата може да бъдат единствено разумните действия по отношение на действащите в момента структури на бригада „Логистика”, при изготвяне на „Програма за развитие на ВС – 2024 г.”. „Опитът от последните 15-20 години показва, че структурата е изградена и работи.
Провеждането на каквато и да е реорганизация, в близка перспектива, изключително много ще затормози дейностите по логистичното осигуряване на БА, тъй като за неопределено време ще бъдат нарушени линиите на комуникация”, обясни полковник Сотиров. Цялата дейност следва да бъде насочена за предотвратяване на възникването на инциденти от рода на „Челопечене-2008”, допълни той.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани