Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин увери: Русия не се опитва да раздели Европейския съюз

[post-views]
Владимир Путин увери: Русия не се опитва да раздели Европейския съюз

Austria_ PutinРусия не се стреми да разделя Европейския съюз, увери от ефира на австрийската държавна телевизия руският президент Владимир Путин. Той даде интервюто в навечерието на посещението си във Виена, което е първата му официална визита в страна от Западна Европа за последната близо една година.
Нямаме за цел да разцепваме нещо или някого в Европа. Ние самите сме много по-заинтересовани от обединен и процъфтяващ Европейски съюз, заяви руският президент и уточни, че всяко сътресение в сърцето на общността, означава повече проблеми за Москва. В изказването си Владимир Путин определи Брюксел като най-важния търговски и икономически партньор на страната си и настоя за засилване на сътрудничеството.
Във Виена Путин има срещи  с австрийския си колега Александър Ван дер Белен и канцлера Себастиан Курц. Визита на руския президент е обвързана с отбелязването на 50 години от подписването на първото споразумение за доставка на природен газ между енергийните гиганти на двете държави.
Според запознати с програмата на Путин, водеща тема във всичките му официални разговори е въпросът за санкциите, които Европейският съюз наложи на Москва заради анексирането на Крим през 2014 г. и подкрепата за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани