Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Срещата Тръмп-Ким. Белият дом: Подготвителните работи вървят в правилна посока

[post-views]
Тръмп: САЩ ще направят Ким Чен Ун велик лидер

Donald_Kim Chen-unПодготовката за срещата на върха между лидерите на САЩ и Северна Корея върви в правилната посока. Доналд Тръмп и Ким Чен ун ще се срещнат в 09:00 часа местно време на 12 юни в Сингапур. Това обяви говорителката на Белия дом Саран Сандърс, цитирана от световните медии.
Белият дом не разпространи повече подробности за предстоящата среща в Сингапур, която ако се случи ще е историческа, защото за първи път действащ американски президент ще се срещне със севернокорейски лидер.
Очакванията са в дневния ред на разговорите да е ядреното разоръжаване на Северна Корея и подписването на мир с Южна Корея, защото двете страни технически са във война.
САЩ не възнамеряват да отменят тежките санкции срещу Северна Корея, докато страната не се съгласи да предаде ядрения си арсенал, посочи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.
Срещата между Тръмп и Ким на няколко пъти можеше да се провали, след като и двете страни бяха готови да я анулират, заради различията около ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.
„Международна агенция за атомна енергия е готова да възобнови механизма си за проверка на ядрените обекти в Северна Корея, ако бъде постигнато споразумение в Сингапур. Това заяви генералният директор на агенцията Юкия Амано.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани