Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морски офицери във Варна се ожениха с уникален флотски ритуал

[post-views]
Морски офицери във Варна се ожениха с уникален флотски ритуал

svatba-flot-546930-810x0Тя е старши лейтенант, той – капитан-лейтенант.

Животът им е свързан с военноморските сили и защитата на морските ни граници. След като от години са редом един до друг във военния флот, сега двамата военни офицери са и партньори в живота. Те станаха семейство с уникален флотски ритуал.

Младоженците излязоха от църквата с военен шпалир и Сватбеният марш на представителния духов оркестър на ВМС 

Той е от Варна, тя е от Видин. Срещат се за първи път като курсанти във Висшето моенноморско училище. От тогава са заедно.

Шафер беше синът им Александър – бъдещ военен матрос, а младоженците излязоха от църквата с военен шпалир и Сватбеният марш на представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Цветомир: Решихме да направим една церемония пред всички наши близки и пред Господ, което стана преди минути. Направихме го по един много стар обичай, който почти вече не се прави, както видяхте – с оркестър със шпалир военен.

Боряна: Вълнуващо е, няма как да не се вълнувам, това е едно уникално изживяване.

Цветомир: Какво е в днешно време да си военен моряк? Смятам, че е една много достойна професия и заемаме едно много достойно място в българската армия.

1529066941-sistemen-bufer-5Новото армейско семейство си пожела дълъг семеен живот и много деца, които да обичат морето и един ден също да облекат бялата униформа на военноморски офицери.

Източник и видео: http://news.bnt.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани