Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп иска ускорена депортация на нелегалните имигранти по бързата процедура

[post-views]
Тръмп иска ускорена депортация на нелегалните имигранти по бързата процедура

TRUMPНелегалните имигранти в САЩ да бъдат депортирани по бързата процедура. За това се обяви американският президент Доналд Тръмп няколко дни, след като отмени практиката граничните служби да разделят децата от родители по границата с Мексико.
В характерния си стил Тръмп направи своето предложение в социалната мрежа „Туитър“. „Не можем да позволим на всички тези хора да нахлуят в страната ни. Когато някой влезе, трябва незабавно, без съдии и съдебни процеси,  да го върнем там от където е дошъл. Системата ни е подигравка с добрата имиграционна политика, със закона и реда. Повечето деца идват без родители.“, гласи постът на Тръмп.
Едва появило се на бял свят, предложението на президента беше посрещнато с критика, дори от неговата, Републиканската партия, най-вече заради използвания език.
Причината е, че Тръмп слага под един знаменател икономическите имигранти и хората, които искат политическо убежище в САЩ, коментират американските медии.
Имигрантската криза в САЩ се задълбочи през последните седмици, след като администрацията на Тръмп обяви „нулева толерантност“ към незаконните пришелци. В центъра на тази политика е разделянето на имигрантите с децата им докато се гледат делата срещу тях. Кадрите с деца, държани в клетки, предизвика възмущение не само в САЩ, но и по целия свят. Това в последствие принуди Тръмп да издаде специален указ, с която отмени практиката.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани