Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мащабна спасителна операция в Тайланд – армия и експерти издирват изчезнали младежи

[post-views]
Мащабна спасителна операция в Тайланд – армия и експерти издирват изчезнали младежи

thai-lost-team-551424-810x0Тайландската армия е мобилизирана за издирването на група младежи, които преди повече от седмица изчезнаха в пещера в северната част на страната. В спасителната операция се включиха повече от хиляда души, сред които специално обучени полицаи от Австралия, както и екипи от САЩ, Китай, Япония и Великобритания.
Водолази от тайландската армия и международна група спелеолози обследват 3-километрова пещера, в която изчезна цял футболен отбор. 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и 25-годишният им треньор влезли да разгледат природната забележителност, но след порой залите на пещерата се наводнили. Пътят им за бягство бил блокиран и те самите останали в капан. Близо 10 дни младежите са в неизвестност, към момента са открити само велосипедите им.
Дъждът забави и спасителната операция. Екипите трябваше да изчакат водното равнище да се понижи преди да започнат работа. Спасителите имат надежда, че групата е успала да се подслони в някой от по-високите странични тунели на пещерата. Медици коментираха, че шансовете за оцеляване на момчетата зависят от това дали имат достъп до питейна вода.

Най-ново

Единична публикация

Избрани