Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Терор в Афганистан – десетки убити и ранени при нападение в Джалалабад

[post-views]
Бомба избухна до руското посолство в Кабул

afghanistan_bombaНай-малко 20 души бяха убити и още толкова ранени при самоубийствено нападение в град Джалалабад, в източната афганистанска провинция Нангархар. Джихадисткото движение ИДИЛ пое отговорност за атаката, която съвпадна с посещението на афганистанския президент Ашраф Гани в града.
Кървавата атака е извършена от атентатор самоубиец, в самия център на град Джалалабад. Властите предполагат, че цел на атаката са представители от сикхската общност, които е трябвало да се срещнат с афганистанския президент Ашраф Гани. Сред загиналите е имало и техен политически представил.
Голям брой сгради и магазини също са пострадали при експлозията. Властите не могат да потвърдят твърденията на джихадисткото движение ИДИЛ, че то стои зад атаката.
Нападението беше извършено няколко часа, след като афганистанският президент Ашраф Гани откри нова болница в град Джалалабад.
Насилието в Афганистан продължава да държи едно от най-високите си нива от години, след като НАТО предаде цялата отговорност по гарантирането на сигурността на местните сили за сигурност през 2014г.
Миналия месец се появи надежда за намиране на решение на конфликта в Афганистан, след като правителството и бунтовниците обявиха временно примирие, но след края му талибаните подновиха кървавите си нападения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани