Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мъжът, отровен с „Новичок“, вече е в съзнание – полицията разследва случая в Уилтшир

[post-views]
Разрушават къщата на Сергей Скрипал

NOVICHOK ANGLIAТоксичният химикал „Новичок“ запазва активните си свойства в продължение на 50 години, ако бъде съхраняван при определени условия, заявиха от британската служба по проблемите на контратероризма. Полицията продължава да издирва контейнера, съдържал веществото, с която се предполага, че са отровени двамата британски граждани в Уилтшир на 30 юни.
Британските служби продължават да търсят повече информация за това кой е отговорен за инцидента в Уилтшир. Все още няма гаранции, че в графството не са останали следи от токсина, заявиха от Скотланд Ярд.
Междувременно един от пострадалите Чарли Роули дойде в съзнание. Той вече не е в критично състояние и малко по малко се възстановява, съобщиха здравните власти. Органите на реда се надяват, че след като се стабилизира мъжът ще им даде повече информация за случилото се. Неговата партньорка Доун Стърджис, която също беше отровена, почина в неделя.
Полицията разследва евентуална връзка на инцидента с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солзбъри през март. Властите и в двата града предупредиха гражданите, че е в интерес на собствената им сигурност да не прибират и дори да не докосват странни предмети, в които се съдържа течност или гел.

Най-ново

Единична публикация

Избрани