Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европа в пламъци: Пожари горят в Париж и Берлин

[post-views]
Наемник на „Вагнер“ уби 6 души в руско село

pozari_EvropaОгнените стихии не пощадиха и Западна Европа. Голям пожар в предградията на френската столица Париж блокира трафика към и от жп гарата Монпарнас. Силен горски огън бушува и в германската провинция Бранденбург, близо до Берлин и създава опасност от взрив на големи количества боеприпаси.
Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват гъст стълб дим, издигащ се към небето от електрически център, част от националната транспортна мрежа във Версай, югозападно от Париж. Пламъците затвориха за часове основната гара Монпарнас, която свързва френската столица със западните части на страната и то в час-пик на пътуванията за уикенда.
Горски пожар се разрази и край град Белиц, недалеч от Берлин и спря движението по основните аутобани. Въпреки силния вятър в района, близо 200 огнеборци успяха да овладеят критичната ситуация. Горите на Бранденбург са известни с това, че там са останали стотици невзривени боеприпаси от Втората световна война, които могат да избухнат всеки момент. За експлозии съобщи ръководителят на противопожарната служба в германската провинция и допълни, че от съображения за сигурност е ограничил района на действие на колегите си.

Най-ново

Единична публикация

Избрани