Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Избавление: Испания спаси повече от 200 мигранти край Гибралтар

[post-views]
Четиринайсет мигранти бяха открити мъртви край бреговете на Тунис

migranti_IspaniqИспания спаси 211 нелегални мигранти от общо 21 плавателни съда в Гибралтарския проток, съобщиха световните медии. С това броят на извадените от морето бежанци достигна 1200 души само през изминалия уикенд, сочат данните на Испанската служба за спасителни операции по море.
Мигрантите се извозват до пристанище Алхесирас в Андалусия, съобщиха от Испанската служба за спасителни операции по море.
Испания е страната от ЕС, която е приела най-голям брой икономически бежанци от Африка. От началото на годината в иберийската държава са влезли близо 21 хиляди нелегални мигранти, а по пътя през Средиземно море са загинали повече от 300, сочи статистиката на Международната организация по миграция.
Междувременно медиите разпространиха кадри, които показват как десетки мигранти, предимно млади мъже, бягат от полицията пред смаяния поглед на летовниците по испанското крайбрежие.
Министърът на отбраната на Испания обсъди с мавританския си колега задълбочаващата се криза, съобщиха от военното ведомство и допълниха, че Мадрид ще продължи да настоява за намирането на общо европейско решение на проблема с нелегалната имиграция.

Най-ново

Единична публикация

Избрани