Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След опустошителните пожари в Гърция уволниха директорите на пожарната и полицията

[post-views]
Над 60 пожара бушуват в Гърция

pojarУволниха ръководителите на полицейската и противопожарната служби в Гърция. Заради опустошителните пожари в страната оставка подаде и министърът на обществения ред.

На извънредно заседание на Съвета по външни работи и отбрана гръцкото правителство реши да освободи от длъжност ръководителите на националната полиция и на противопожарната служба. На мястото им ще бъдат назначени съответните им заместници. Причина за уволненията е ненавременната реакция на службите при опустошителния горски пожар в област Атика, заявиха от правителството.

Рокадите идват ден след оставката на министъра на общественият ред Никос Тоскас, който пряко отговаряше за защитата на населението при бедствия. Правомощията му пое вътрешният министър Панос Скурлетис. Правителството на Алексис Ципрас стана обект на остри критики от страна на опозицията заради несправянето си с огнения ад край столицата Атина, който отне повече от 90 човешки живота. Над 30 души, сред които и един малолетен, остават в болница. Състоянието на шестима от тях все още е критично.

Най-ново

Единична публикация

Избрани