Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След взрива край Болоня две от пострадалите българчета остават в болница

[post-views]
След взрива край Болоня две от пострадалите българчета остават в болница

Bolonia-vzriv-magistralaДве от пострадалите български деца остават за наблюдение в болница след инцидента на магистралата край летището в Болоня. Това каза генералният ни консул в Милано Росен Руфев, цитиран от агенция „Фокус“.
Общо 8 българчета пострадаха при инцидента на магистралата до летището в Болоня, като физическа помощ е оказана на 7 от тях, а на осмото само психологическа. Това заяви генералният ни консул в Милано Росен Руфев.
Той допълни, че едно от децата е със средна степен на изгаряне и е прието в болница в Болоня, а другото, което е с по-тежките травми – в болница в Чезена.
Пострадалите българчета са ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра. Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от учебното заведение, които са на практически стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.
Междувременно броят на жертвите на пътния инцидент между ТИР и цистерна в Болния скочи на две. 14 души от 70-те пострадали остават в критично състояние.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани