Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

EK реши: Изоставаме смяната на времето

[post-views]
Този уикенд местим стрелките на часовника с час напред

chasovnik-vremeЕвропейската комисия излезе с предложение за отмяна на смяната на часовото време. Председателят на комисията Жан Клод Юнкер заяви, че това е желанието на милиони европейски граждани, които са се обявили против практиката.

Очаква се в близките дни комисията да излезе с повече подробности, като това кое време да бъде избрано да е постоянно. Едно от мненията, които са изложени в доклада е отделните страни-членки да решават сами дали да въведат зимното или лятното часово време. От комисията са категорични обаче, че без съгласуване между отделните страни, може да причини икономически сътресения в ЕС.

Окончателната дума за това дали в бъдеще ще продължим да местим стрелките или не ще имат отделните правителства и парламенти на страните-членки на ЕС.

Дебатът за смяната на лятно със зимно часово време доведе до европейско проучване, в което натежаха гласовете на противниците на преместването на часовника. В него участваха над 4,5 млн. души, като 80 процента от тях искат практиката да бъде отменена.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани