Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Знаков процес в Германия: 8.5 години затвор за афганистанец, убил бившата си приятелка

[post-views]
Германският парламент отхвърли предложение за доставка на ракети „Таурус“ на Украйна

germaniq-bundestagГермански съд осъди на осем и половина години затвор имигрант от афганистански произход за убийството на 15-годишната му бивша приятелка. Процесът се следи с голям обществен интерес, като  новината за убийството на германска гражданка от мигрант от миналия декември предизвика масови протести в Германия.

Убийството в южния град Кандел, разтърси страната. Осъденият, идентифициран като Абдул Д., е убил 15-годишната Миа В. от ревност и отмъщение, затова, че е го изоставила, съобщиха от прокуратурата. За мигранта се знае, че е влязъл в страната през 2016 г. като бежанец, но молбата му за политическо убежище е била отхвърлена. Любовната трагедия допълнителното разпали и без това разгорещените анти-мигрантиски настроения, във все по-разединеното германско общество по въпроса за чужденците. То даде поле за изява на крайно-десните организации да трупат политически дивиденти.

Такъв е и случаят с германския град Нимриц, където властите задържаха миналата седмица двама мигранти за убийството на 35-годишен германец от кубински произход.

Оттогава градът е арена на масови протести и контра-простести, които често прерастват в размирици. През уикенда пострадаха 18 души при сблъсъци между крайно-десни демонстранти и полицията, след като демонстрантите започнаха да нападат чужденци в града.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани