Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова динамика на сътрудничеството

[post-views]
Нова динамика на сътрудничеството

2-prezidentБългария и Индия ще насърчат контактите между бизнеса в сфери с висока добавена стойност за удвояване на двустранния икономически обмен през следващите години. За това се договориха президентите Румен Радев и Рам Натх Ковинд, които проведоха среща в София. 
По покана на българския държавен глава президентът на Индия беше на държавно посещение у нас заедно със съпругата си Савита Ковинд. Това е първото посещение на индийски президент в България за изминалите 15 г., с което се възстановява и политическият диалог на най-високо равнище между България и Индия. Във водената от Рам Натх Ковинд делегация са включени представители на десетки индийски компании, съобщиха от Прессекретариата на президента.
Сътрудничеството в областта на отбраната, съвместните изследвания и обмен на отбранителни технологии, както и военното обучение бяха откроени като перспективни сфери от взаимен интерес. Предстои експертна делегация от Индия да посети България за проучване на възможностите и програмите, които предоставят българските висши военни училища. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани