Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Войната в Сирия – Германия в преговори за военна роля в конфликта

[post-views]
14 турски войници загинаха в Сирия при най-смъртоносните боеве от операцията срещу ИДИЛ

SyrianГерманското правителство води преговори със западните си съюзници за евентуалното участие на Бундесвера във военни операции в Сирия. Това съобщи германския вестник „Билд“ позовавайки се на високопоставен служител на военното министерство.
Новината за включването на Германия във военните операции на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия отново създаде разкол в управляващата коалиция. Основният партньор на канцлера Ангела Меркел Социалдемократическата партия заяви, че няма да подкрепи каквото и да е военно участие на Германия и призова страната да се придържа към дипломацията. По повод публикацията в „Билд“ говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, уточни е било обсъждано  евентуалното включване на Германия във военните операции в Сирия, в случай, че режимът на Башар Асад прибегне до използването на химически оръжия в операцията в провинция Идлиб. Нищо не е решено, а евентуалното включване на Германия във военните операции ще мине първо през парламента, заяви Зайберт.

На този етап самолетите на германските ВВС имат поддържаща роля във водената от САЩ коалицията срещу джихадисткото движение ИДИЛ на територията на Ирака и Сирия и до сега не са участвали във военни мисии.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани