Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Напрежение в Германия – нови протести след убийството на германец от чужденци

[post-views]

germaniq_protestНови протести в Германия. Около 2500 души демонстрираха в източният град Кьотен, след убийството на 22 – годишен младеж от двама чужденци.

Демонстрацията беше организирана от крайноденисните организации и движения в страната. Като цяло протеста мина мирно, независимо, че хората скандираха „око за око, зъб за зъб“ и „чужденците вън.“ Паралелно с демонстрацията се проведе и малък контра-протест. За да се избегне ескалацията на напрежението, като това в град Кемниц от миналата седмица, в града имаше засилено полицейско присъствие.

По случая с убийството на 22 годишния младеж са задържани двама афганистанци. Следователите по случая са категорични, че става въпрос за битов инцидент. Според официалната версия до фаталната развръзка се е стигнало, след като трима афганистанци влезнали в спор с германка, за това от кой е забременяла. В последствие двама германци се намесили и така се е стигнало до сбиването, като според аутопсията 22 годишният мъж е починал от сърдечната недостатъчност.

Независимо, че като цяло престъпността в Германия е рекордно ниска, подобни инциденти, в които са замесени чужденци, все по-често стават повод за демонстрации на симпатизанти на крайната десница.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани