Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Парламентарните избори в Швеция – Крайно дясна партия е големият победител

[post-views]
Парламентарните избори в Швеция – Крайно дясна партия е големият победител

sweden izboriНито една партия не успя да спечели с убедително мнозинство парламентарните избори в Швеция. Независимо от това, като победител се сочи крайно-дясната Шведски демократи, която стана трета политическа сила.
Още една европейска държава зави към крайно-дясното. Това са основните коментари за доброто представяне на Шведските демократи. Те печелят близо 18 на сто от гласовете или ръст от около 5 процента от предишния избори за парламент през 2014г

И все пак прогнозите, че анти-мигрантската партия ще се класира втора не се оправдаха. Така мандатът за сформирането на ново правителство ще отиде при коалицията на социалдемократите и зелените,  която е начело с 40,6 процента от гласове. С почти същия резултат от 40, 3 на сто се нарежда дясноцентриския блок. Заради близките резултати се очаква оспорвана битка при сформирането на бъдещето шведско правителство, което до сега се ръководеше от лидера на Социалдемократите и премиер Стефан Льовен. Независимо, че в центъра на предизборния дебат в Швеция стана въпросът в мигрантите, за първи път проблемите с промените в климата също взеха централно място.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани