Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Радев призова младите да останат в България

[post-views]
Радев призова младите да останат в България

prezident2„Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек. Вие идвате в България с нов заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието, с които нашето общество постепенно се примири и които са основната пречка за нашето обществено развитие.“ Това послание отправи държавният глава Румен Радев към младите хора с опит и образование в чужбина, които избират своето професионално развитие в България. Президентът откри в четвъртък 11-ото годишно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“ в „Интер Експо Център” в София.
Тазгодишното издание на мащабния кариерен форум се провежда под патронажа на президента Румен Радев.
Държавният глава се обърна към младите професионалисти, които се връщат от чужбина, за да продължат кариерната си реализация в родината, с призив да не робуват на апатията и да променят това, които не им харесва в България в полза на обществото и неговото развитие. „България има нужда от Вашите знания, опит и качества днес. За мен Вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България, защото Вие идвате тук със знания и опит за нови обществени модели и бизнес отношения, за нови стандарти, от които България има остра нужда, за да преодолее изоставането и да поеме по пътя на всеобхватна модернизация“, категоричен беше Румен Радев и добави, че капиталът под формата на умения и професионализъм в обществото е много по-ценен от парите.
Президентът пожела на младите хора да мислят за България независимо от избора им на образование и професионална реализация. „Вярвам, че самият факт, че Вие отново сте тук, където са Вашите корени, семейства, близки, приятели, е точно защото се водите от мисълта за България“, каза президентът. Той благодари на тези, за които емоционалната връзка с България е надделяла пред стремежа към по-високо заплащане извън граница.
Радев посети и бизнес изложението на „Кариера в България. Защо не?“, където разговаря с млади професионалисти и работодатели, предлагащи работни позиции в България. Той благодари на организаторите от фондация „Идентичност за България” и сдружение „Тук-Там” за това, че за поредна година са посредник между тях. Президентът пожела успех на стотиците участници – представители на бизнеса и на младежите, търсещи възможности за реализация, които желаят да работят в България и за България.

Най-ново

Единична публикация

Избрани