Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Депутати: Парите за военния флот са крайно недостатъчни

[post-views]

IMG_1415Комисията по отбрана обсъди във Варна развитието на ВМСVMS
С химна на България и химна на Българската армия се откри днешното изнесено заседание на Комисията по отбрана в Командването на Военоморските сили във Варна, съобщиха от НС. На заседанието бяха обсъдени ролята и мястото на военния флот в отбраната на страната и процеса за развитие на отбранителните им способности. Всички народни представители се обединиха около мнението, че е крайно недостатъчно финансирането за ВМС. 
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев представи пред депутатите актуалното състояние и переспективите за развитие на ВМС. Преди началото на заседанието Комисията по отбрана откри новата академична година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
„Мечтите и любовта към морето са ви довели във Висшето военноморско училище, университета, който е утвърден като уникално място в образователната ни система. Здраве, попътен вятър и винаги седем фута под кила по фарватерите към нови хоризонти!”, се казва в поздравителния адрес по повод на откриването на академичната година, поднесен от името на председателя на Комисията по отбрана генерал от резерва Константин Попов. Предния ден членовете на Комисията по отбрана посетиха Пункт за базиране – Варна. Наблюдавани бяха демонстрации на бързоходни плавателни средства, представен беше и специален разузнавателен отряд. Народните представители се качиха на минен ловец „Цибър”, спасителен кораб „Протео” и фрегатата „Смели”.       

Най-ново

Виж още

Избрани