Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти поразиха всички мишени на полигон „Марково“

[post-views]
Курсанти поразиха всички мишени на полигон „Марково“

IMG_3760На артилерийско-стрелкови полигон „Марково“ се проведоха демонстративни стрелби на курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Ученици  от Силистра, Разград, Русе и Търговище наблюдаваха стрелбите. 
Всички са убедени в подготовката на нашите обучаеми. Курсантите от различните курсове показаха отлична стрелба и мишените бяха поразени. Такава оценка на стрелбите даде началникът на военния университет – бригаден генерал д-р Пламен Богданов. 
Всяка година с девети и десети клас успяваме да организираме това посещение, за да им покажем военната професия и които решат да изберат да станат военнослужещи. Още при първите по-сериозни изстрели децата изпадат във възторг и ръкопляскат, а след това имат възможност да пипнат оръжията и да ги разгледат. Колкото по-сериозна е системата,     толкова тя е по-внушителна и представлява по-голям интерес за учениците. Това каза деканът на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при НВУ „Васил Левски“, полковник доц. д-р инж. Дилян Димитров. 
През настоящата година във факултета в Шумен възстановихме една стара специализация, в която повече от десет години не са били приемани обучаеми – „Артилерийско инструментално разузнаване“ и се надяваме от догодина да започнем приема на курсанти в нея. 
На стрелбите на „Марково“ присъстваха също и военни аташета, както и представители на местната власт от Шумен и Търговище. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани