Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Музиканти от Военния духов оркестър записаха песен, посветена на Стара Загора

[post-views]
Музиканти от Военния духов оркестър записаха песен, посветена на Стара Загора

overground_brass_bandДаниел Лазаров, Мирослав Христов, Борислав Милков, Стефан Ников и Виктор Христов, които участват в брас формацията Overground Brass Band, свирят и в Биг бенда на Българската армия, съобщи капитан Цветомир Василев, диригент на оркестъра.

Към песента е заснет и видеоклип, в който се виждат емблематични места от града, заснети от птичи поглед, като мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, парк „Артилерийски“, езерото „Загорка“, правите улици на града и др. Той ще бъде излъчван утре на видеостените, издигнати за програмата на Античния форум.

Песента със заглавие „Днес Стара Загора“ се изпълнява от Ганка Добрева и Детска вокална група „Звездопад“ с ръководител Мариана Димитрова. Текстът е на 10- годишната Антония Петрова, музика – Иван Енчев, аранжимент Георги Генов и Даниел Лазаров от Overground Brass Band. Генов е единственият старозагорец в групата, която събира музиканти от Велико Търново, Казанлък, Белоградчик, Пловдив, Благоевград и Сливен.

На централната улица на Античния форум „Августа Траяна“ програмата One Love Tour ще започне утре веднага след официалната церемония по повод празника на града в 11,30 ч. с програма за най-малките, включваща Вокална студия “Траяна глас” и детски спектакъл.

Дванайсетчасовата програма включва забавления за всички възрасти, “Алея на занаятите”, “Арена на дуелите” от Фермата, кулинарна презентация от Ути Бъчваров, грандиозен вечерен концерт с участието на групата на Иван Христов и Драндийски, Тита, звездата на съседна Македония – Слаткаристика, Криско и виртуозният македонски китарист и композитор Влатко Стефановски.

Последен на сцената, която ще бъде издигната на античната улица, ще се качи роденият в Стара Загора, актьор, изпълнител и композитор – Стефан Вълдобрев, заедно с Обичайните заподозрени. За финал на вечерта ще има пищни фойерверки.

Източник: https://www.zarata.eu

Най-ново

Единична публикация

Избрани