Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистките ни продължават на световното

[post-views]
Волейболистките ни продължават на световното

00748889Волейболистките от националния отбор на България се класираха за следващата фаза на световното първенство в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков се наложиха над Канада с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) в последния си мач от група „В“ от първата фаза на шампионата, който бе директен спор за продължаване напред, игран вчера сутрин в Сапоро.
Така българките завършиха на 4-о място в крайното класиране в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки и продължават напред след първите три отбора – олимпийският шампион Китай, непобеденият до момента тим на Италия и коравата Турция.

Четирите тима ще се слеят в група „F“ в Осака с първите 4 отбора от група „С“ – действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан, като ще играят помежду си. Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата – победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение. Днес и утре (5 и 6 октомври) са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя (7 октомври) като точната програма ще стане ясна по-късно. „Запазихме концентрацията си от вчера и съм много щастлива, че успяхме да стигнем до следващата фаза. Нямахме никакви моменти на спадове, защото наистина бяхме мотивирани да спечелим днес. Имаме млад отбор, но играхме с много сърце на полето и дадохме всичко от себе си днес“, коментира капитанката Русева след победата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани