Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Етър“ в групата на „пенсионерите“

[post-views]
„Етър“ в групата на „пенсионерите“

etarТимът на „Етър“ (Велико Търново) е най-възрастният отбор в българската Първа лига със средна възраст 29,36 г. и дори заема 18-о място в европейските лиги, които са позиционирани от 6-о до 31-во място в ранглистата на УЕФА. Европейската статистическа къща CIES Football Observatory направи изследване на отборите в първите 31 първенства на континента в ранглистата, като раздели статистиката си на две. Едната е за първенствата в Топ 5 – Англия, Германия, Испания, Франция и Италия, а другата табличка представя резултатите в държавите от 6-о до 31-во място в ранкинга на УЕФА. Етърци попадат именно на 18-о място в класацията за първенствата 6-о – 31-во място. Най-възрастният отбор в тази група е кипърският „Аполон“ (Лимасол), който вади на терена състав със средна възраст 30,93 г. Но поне синьо-белите от Лимасол играят в груповата фаза на турнира Лига Европа, което ще им донесе сериозни приходи в касата. Вторият най-възрастен отбор е „Бешикташ“ (Турция), а третият е АЕК Ларнака – съперник на „Лудогорец“ (Разград) във втория турнир на УЕФА.

Най-младият отбор в Европа е датският „Нордселанд“, който излиза на терена със стартови 11 на средна възраст 21,36 г. Следват хърватският новак в елита „Рудеш“ и още един хърватски тим – „Истра“ (Пула), съответно със средна възраст 22,25 и 22,70 г. 
Най-възрастният отбор в първенствата от Топ 5 е „Киево“, чийто показател е 29,53 г. Следват други два италиански отбора – „Парма“ и „Ювентус“. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани