Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната награди курсанти от НВУ, спасили жена от удавяне

[post-views]

kursanti nagradi С бинокъл Б 8х30 бяха наградени от министъра на отбраната двама курсанти за проявена смелост, чувство за себеотрицание, доблест и воински дълг и за окзване на помощ на бедстващ човек, издигайки честта на Националния военен унивреситет „Васил Левски”., съобщиха от пресцентъра на военния вуз.

Наградените курсант младши сержант Мирослав Каров и курсант старши сержант Михаил Михайлов от факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски”, на 30 юли край езерото „Рибката” близо до град Смолян, помогнаха на жена да се спаси от удавяне и хипотермия. Момчета, с риск за собствения си живот, спасяват жената, завиват я с дрехи, за да я стоплят, и се обаждат на спешния телефон 112.

Наградите връчи бригаден генерал д-р Пламен Богданов, началник на Националния военен университет „Васил Левски”.  „Изразявам най-горещата благодарност на ръководството на Министерството на отбраната и на НВУ „Васил Левски” за смелата постъпка на двамата наши колеги, изразявам личната си благодарност и ги поздравявам за това, което са направили в този ден от ваканцията. Можело е да останат в приятната компания и да се забаляват, но са решили че трябва да се върнат до язовира и при необходимост да помогнат, което и правят. Това е говорила съвестта им. Затова държах да дойда и лично да им благодаря. Поздрави и на техните семейства. Възпитали са достойни мъже. Искрено се надявам, че обучението в НВУ е допринесло за тяхното израстване като хора. Това е човешка постъпка, достойна за уважение“, каза бриг.ген. Богданов.

Източник: https://www.24chasa.bg

Най-ново

Виж още

Избрани