Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кой е вторият заподозрян по случая „Скрипал“? Разследващ сайт посочи лекар-разузнавач

[post-views]
Общ фронт – Западът осъди Русия за химическата атака срещу Скрипал

skripalБританският разследващ сайт Bellingcat разпозна и втория заподозрян за опита за покушение срещу бившия руски агент Сергей Скрипал. Истинското име на известният досега като Александър Петров, е Александър Мишкин, който е военен лекар на служба в руското военно разузнаване.

От разследващия сайт Bellingcat посочват, че са установили самоличността на Александър Мишкин след внимателен анализи на достъпните база от данни и детайли от паспорта му, с който е влязъл във Великобритания. От сайта посочват, че са дали снимка на експерти по лицево разпознаване, които да потвърдят  откритието им. По идентичен начин журналистите от Bellingcat разкриха и самоличността и на другия заподозрян – Анатолий Чепига, който е 39 годишен полковник от руското разузнаване.

Британските следователи отказваха да коментират новите разкрития около самоличността на двамата заподозрени за опита за покушение  срещу бившия руския двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с химическото оръжие „Новичок“. Малко след като британската полиция разпространи техни снимки, двамата заподозрени се появиха в ефира на телевизия RT и се представиха, като бизнесмени в областта на фитнеса.

Русия продължава да отрича да е замесена в опита за покушение срещу Скрипал и определя обвиненията, като русофобска кампания.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани