Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полети, аплодисменти и рок в Граф Игнатиево

[post-views]
Полети, аплодисменти и рок в Граф Игнатиево

3-VVS2Стотици малки и големи приятели на бойната авиация дойдоха в авиобаза Граф Игнатиево в Деня на отворени врати по повод празника на ВВС. Представителният духов оркестър на ВВС посрещна посетителите с тържествени маршове.
На фона на разтърсващи рок парчета пилоти от авиобазата направиха демонстрация на мисията Air Policing и принудиха „самолет нарушител”, в чиято роля бе Спартан С-27J от авиобаза Враждебна, да се сниши за кацане на летището. Военнотранспортният самолет поздрави публиката с „разклащане” на крилете си. Последваха задачи за  въздушен бой и изпълнение на фигури от висшия пилотаж, които предизвикаха възторжените възгласи и бурните аплодисменти от всички присъстващи.
В чест на празника на ВВС Ден на отворените врати ще има днес в базата за предно разполагане Безмер – от 09,30 ч до 15,00 ч и в транспортната авиогрупа Враждебна – от 10,00 ч до 14,00 ч. Също днес командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще проведе среща с ветерани от военната авиация от 11,00 ч в Националния военноисторически музей. На 15 октомври от 10,00 ч военнослужещи от ВВС ще поднесат венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. „Народно събрание” в София.
В празничния ден – 16 октомври, в 15,00 ч ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците в Музея на авиацията – Крумово, където от 10,00 ч до 17,00 ч ще има Ден на отворените врати. В 17,30 ч в Гранд хотел „Пловдив” ще започне тържествено събрание, на което генерал-майор Стойков ще награди военнослужещи и служители от ВВС. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани