Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежка загуба за Християн-социаленият съюз на изборите в Бавария

[post-views]
Под сянката на пандемията – Германия поема председателството на ЕС

German Chancellor Angela Merkel gestures

Християн-социалният съюз понесе историческа загуба на изборите за местен парламент в германската провинция Бавария. Слабото представяне на консерваторите е тежък удар за управляващата коалиция на германския канцлер Ангела Меркел.
За първи път от половин век Християн-социалният съюз няма да има пълно мнозинство в парламента на най-богатата германска провинция Бавария. Според предварителните резултати консервативната партия печели 37 процента, което е с 10 на сто по-малко гласове от предишните избори за местен парламент.

Анализаторите посочват, като причина за лошото представяне на Християн-социалният съюз все по-поляризираните обществени нагласи около въпроса за мигрантите.

Лидерът на баварските консерватори Хорст Зееховер призна слабите резултати, но посочи, че партията му е получила твърд мандат да управлява.

С близо 18 процента Партията на зелените се класира втора, като най-голямата изненада е представянето на крайно-дясната Алтернатива за Германия, която за първи път ще влезе в баварския парламент.

Резултатите от изборите в Бавария са лоша новина за германския канцлер Ангела Меркел, която продължава да търпи критики за водената от нейното правителство политика на отворени врати спрямо мигрантите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани